About cheese / Recap

A propos de fromage.


English version below the picture.

Il y a quelque temps notre fille Isabelle vivant dans le Kent en Angleterre est venu à la maison pour le repas et elle a apporté un peu de fromage anglais pour nous faire goûter. Donc, nous avons dégusté un d’échantillon de ces fromages, et nous avons comparé le fromage français que mon épouse Janine avait acheté pour la circonstance. Ci-dessous les photos où vous trouverez le nom des fromages.
    Bien sûr, le fromage anglais est bon et même très bon. Le fromage français offre certainement un parfum plus fort. Mais étant Français, je n’ose pas dire le fromage français était le meilleur, et je ne dis pas cela. Et quelle qu’en soit l’origine, tous les types de fromage sont bons et nous avons l’habitude de dire  en France: “il n’y a pas de bon repas sans fromage”
 …et comme on dit ,les meilleurs repas comportent fromages et vins . Voyez donc les verres: ils sont remplis d’un « peu » de vin

  Ne serait il pas intéressant que dans votre commentaire vous nous fassiez connaître les bons fromages de votre pays ? Je les ajouterai dans ce post sur les fromages . Merci

: Plate on the left ( gauche ) : English cheese :Leicester ( orange ), Goat cheese , in the foreground we see the crust of Stilton ( blue), and pale yellow in triangle shape ,Cheddar
 
Plate on the right ( droite ) : French cheese : Maroille ( with red and green labe )coming from Picardy-North of France, Munster coming from Alsace, Conté from Savoie ( yellow slice ) and in the foreground : Epoisse
 from Burgundy 

Sometime ago our daughter Isabelle living in Kent in England came home and for the meal she brought some English cheese for us to taste . So we tasted a wee bit of samples of this cheese and we compared to the French cheese that my wife Janine bought for this circumstance . Under the pictures above   you will find the name of the bits of cheese .

   Of course the English cheese is good and even very good . The French cheese offers certainly a stronger scent . But being French I dare not say the French cheese was the best so I do not say that . And whatever the origin, all  kind  of the cheese  is good and we use to say in France :” there is not good meal without cheese “

…. and as it is said  a little cheese and a little wine make a most delicious meal ” . Indeed see the glasses are filled with « some drops » of wine .

    
 Wouldn’t it be interesting if in your comment you let us know the good cheeses of your country? I will add them in this post about cheese. Thanks.

_________________________________________________________________________________

RECAP.

I tried to gather the cheeses named by some readers in their comments. This list is certainly not complete!!! But it give an idea of the numerous cheese and their originel country. No many Swiss and French cheeses in that list ( I have no many  French readers!!!! ). Excuse me if I missed something or domeone . Sometimes I was lost in the cheeses!

Maroilles,Epoisse, Camembert  France  Fauquetmichel, Gilles la Bruyère, Anne Marie .
Munster          France  Kmaidy
 Stompetoren   Netherland Gilles La Bruyère
Gorgozonla   Italy   Laura Bruno Lilly
Mozarella  Italy Gayle Smith, Doesitevenmatter, Sherazade
Provalone   Italy Gayle Smith, Doesitevenmatter, Sherazade
Sharp Cheddar   Australia Yeah another blogger,
Cheddar          UK Lgail Garret, Judyrutrider,Atagrandma,Pufpoop,Suedreamwalker,Derrickjknight

Colby   UK   Sherazade, LGail Garret
Jarlsberg       Norway Susan Joos, Cherryl.
Limburger  Duchy de Limbourg Susan Joos 
Brie    France Cheryl
Parmesan   Italy Cheryl
Havarti       Denmark Doesitevenmatter
Gouda    Netherland  Doesitevenmatter, Judyrutrider,Murisopsis,Rachel
Feta               Greece  Doesitevenmatter
Suiss Cheeses     Suiss Atagrandma, Anne-Marie,L.Gail Garret, Pufpoop,Rachel
Manchego  Spain  Judyrutrider
Velveeta   USA Atagrandma, 
Gjestost   Norway Murisopsis
 Edam    Netherland Murisopsis
Monterey  Jack     USA Neil, Rachel
Queso fresco   Spain Neil
Boursin     France  Neil
Casu martzu    Italy Neil
Fountina       Italy Sherazade, 
Caciocavallo   Italy Sherazade
Cheshire     UK Julie Essex
Stilton       UK Sue dreamwalker
Cambozola    Deutchland  Derrickjknight

And see below an important comment by Atzeny Carlo about European cheeses .

J’ai essayé de rassembler les fromages nommés par certains lecteurs dans leurs commentaires.La liste n’est certainement pas complète !!! Mais cela donne une idée des nombreux fromages et de leur pays d’origine. Pas beaucoup de fromages suisses et français dans cette liste (je n’ai pas beaucoup de lecteurs francophones!!!!). Excusez-moi si j’ai raté quelque chose ou quelqu’un. Parfois j’étais perdu dans les fromages !

Advertisement

About fauquetmichel

Pour une nouvelle aventure ?
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

147 Responses to About cheese / Recap

  1. Atzeni Carlo shows on Facebook: two glasses (to fill )
    to go with cheese !! 🙂

  2. I’m sure the French cheese is better!

  3. Isabel Capillas says:

    Cheese is certainly one of my favorite foods ever since I was little. My twins love them too. 😋

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s